lördag 19 december 2009

Konsten att göra en Melba glad

"Det snöar alltjämt, sa Ior dystert. Och är kallt. Men hur som helst, sa han och ljusnade en smula, vi har inte haft nån jordbävning på sista tiden."

Just det. Man måste tänka positivt.
Ute snöar det. Men inne kan man mysa till det och muntra upp en Mebsning.
Vissa saker funkar alltid. Kattmat till exempel. Kolla här:




Så får man hundar att sitta i givakt, något som Melba gladeligen skulle göra många gånger varje dag för en liten klick av katternas burkmat. Men morgon och kväll får räcka.
Man får ju inte bli hur glad som helst.

... och konsten att göra en packleader arg



Igår, på klimatförhandlingarnas sista dag, upphävde länsstyrelsen Hörby miljönämnds beslut att förbjuda Shells provborrningar efter fossilgas i kommunen. Oro hos de boende är inte skäl nog för ett förbud, anser länsstyrelsen.

- Det är ett sorgligt besked för vår jord. Klimatförändringarna bör mötas med investeringar i förnybar energi och satsningar på energieffektivisering, inte med ökad utvinning av fossila bränslen, säger Carl Piper, ordförande i nätverket Heaven or sHell, i ett pressmeddelande.

Enligt Heaven or sHell får inte Shell börja provborra så länge det finns en överklagandeprocess, och Hörby kommun kommer att överklaga beslutet till miljödomstolen. Så kanske det dröjer upp till ett år innan provborrning kan komma igång.

Läs mer på http://www.himmelsk.se/.

1 kommentar:

S o Ms matte sa...

Dagens ros och ris (det går ju inte att skriva tistel för frågan är ju om det är positivt eller negativt?!?!)

ROS: Packie som ger Melba KM

RIS: Shell, beslutsfattarna på länsstyrelsen - bara att välja!