måndag 27 juli 2015

Det svarta guldet

 
Svarta vinbär ger en favoritsylt här på gården.
Oftast är vi inte jättebra på att ta rätt på bären, men - plötsligt händer det ... I år har vi skärpt till oss, plockat ett antal liter och kokat sylt i flera omgångar.

Svart vinbärssylt
Inte nog med det.
Härom veckan hade DN ett recept på kakor med röda vinbär som lät jättesmarriga.
Vinbärsgömmor.
Så då plockade vi de röda vinbären också och bakade dessa läckerheter.

Vinbärsgömmor
Receptet hittar ni genom att klicka på länken:
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/vinbarsgommor/

Ungefär samma recept hittar man i samlingar från Selma Lagerlöfs tid. Vinbärsgömmor påstås ha varit en av hennes favoriter. Kokos var en ny ingrediens då och Selma ville vara modern.


1 kommentar:

Unknown sa...

Gott säger Sissi som gärna ställer upp och provsmakar nån dag.