måndag 4 januari 2010

Nytt år


Vänster, höger, framåt marsch? Quo vadis?

Nytt år och media är fulla av analyser och visioner om vad 10-talet ska innehålla. Många har känt sig manade att tycka och tänka. Till exempel sa filmaren Roy Andersson så här i Svenska Dagbladet häromdagen:

- Vi står inför ett paradigmskifte. Mänskligheten kommer att tvingas in i en planekonomi. Kapitalismen har inga ideal, den tar inget ansvar. Det som utmärker vår tid är visionslösheten.

Hela intervjun med Roy Anderssons sanningar om konsumtionssamhället kan man läsa här: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/tidsskildrare-utan-nad_4021603.svd

Packleader har gjort en egen framtidsprognos i det lilla och hoppas på

  • mycket champagne eller annat bubbel (som innehåller polyfenoler, som ökar kväveoxidhalten, som vidgar blodkärlen, vilket är bra för hjärtat - allt enligt engelska forskare).
  • mycket zumba. Latinsk dansträning, ni vet. Ett kit med cd-skivor och maraccas gömde sig i en julklapp från morrhårsvännen. Så nu ska det skakas maraccas och rullas höfter mellan hundpromenaderna här på gården. (Men nej, det blir inga bilder på det.)
  • mycket fokus på kvinnor över femtio. Det spås nämligen bli en trend 2010. Åtminstone i smink- och skönhetsvärlden. Tänk om en sådan trend vidgades till att gälla alla aspekter av samhället ... ja, tänk om alla dessa kvinnor med hög halt av beska fick smaksätta tillvaron! ( I Sydsvenskan i söndags skrev matjournalisten Lisa Förare Winbladh om hur bittra ingredienser "kan ge mat en sublim dimension". Vem har sagt att den bitska, bittra, beska revolutionen ska begränsas till gastronomin?)


Quo vadis, som sagt.

1 kommentar:

S o Ms matte sa...

Gott nytt år från grann-packarna!