lördag 12 januari 2008

Det spökar



Bland det bästa som Guccibollen vet - bortsett från måltider - är att leka bland hösäckarna i stallet. Hästarna utfodras med egna portioner hö i blå plastsäckar (modell Ikeakassar), och de kastas på golvet vartefter de töms i boxarna.

För Gucci är det ett hav att slänga sig i. Där, i det blå plasthavet, dyker hon ner med friskt mod varje kväll. Så även igår kväll.

Men någonting gick snett. Gucci trasslade in sig och plötsligt såg Melbas matte, som var den som kvällsmatade hästarna, en blå hösäck komma galopperande genom stallet. Den fortsatte ut till fölen och unghästarna som ett blått spöke och sedan vidare upp på loftet. Stegen hördes över loftgolvet innan det blev tyst - dödstyst.

Det är i sådana lägen man ringer efter packleader, som kommer ut med stora ficklampan. Men hur mycket vi än letade och lyste och ropade fanns inga spår efter vare sig Gucci eller den blå plastsäcken. Melbas matte, som är vansinnigt rädd för kryp av alla de slag, fick till och med lite spindelterapi när hon dödsföraktande kröp in på ställen där hon annars aldrig frivilligt skulle vara - men var gör man inte för sin Gucciboll ...

Vi letade länge. Men i mörkret är alla katter grå - och ingenting kan vara gråare än en grå katt, så till slut gav vi upp. Då satt hon plötsligt där och tvättade sig helt oberört, som om ingenting hade hänt, Guccibollen.

Plastsäcken då? En blå plastsäck är en blå plastsäck är en blå plastsäck. Och den är fortfarande borta. Spårlöst borta.

Vill du veta mer om våra hästar kan du läsa på http://www.stuteri.blogspot.com/.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det var en mycket traumatisk händelse. Jag var faktiskt täckt med gammal spindelväv och det ska mycket till för att jag ska utsätta mig för sånt. För övrigt så började det hela ganska roligt, "Bollen" såg väldigt komisk ut när hon spökade genom stallet, men så är hon ju ganska klumpig och lyckades liksom inte sluta i tid. Hon ska alltid ta saker till det yttersta...

Stuterismurfen sa...

Verkligen modigt gjort av Tessan att våga trotsa spingelnätet så där. Tänk att det skall krävas en ikeapåse.... och en katt förståss!