onsdag 9 januari 2008

Gina Tricot




Gina Tricot är vår yngsta, vår minsta, vår vassaste katt. Bara man tittar på henne far lösryckta rader ur Bowies gamla pärla Jean Genie runt i huvudet ...

... Jean Genie ... lives on her back ...
... smiles like a snake ...
... loves to be loved, loves to be loved.

Gina Tricot är den enda katt vi inte har valt. Hon har valt oss.

Hon kom till oss i höstas, upphittad på hästarnas sommarbete. Med ynkliga pip gav hon sig till känna, traskade med hem och flyttade in, tunn och utsvulten. De första dagarna bosatte hon sig i en pappkartong i garderoben och skrek övergivet så fort hon blev hungrig.


Efter några dagar upptäckte vi att hon var öronmärkt. Men siffrorna var för suddiga för att tyda. Sedan visade hon sig dessutom vara chipmärkt. Vi läste av det och fick fram namnet på en ägare. När jag ringde upp ägaren förklarade hon att hon hade skänkt bort katten och hade ingen aning om att den var bortsprungen.

Stark förkortning av historien: Gina fick stanna.

Hon hette förstås egentligen något annat, men här blev hon Gina Tricot. Eller Trikotten. Eller Jean Genie.

Hon är ju en orosande. En nätt liten kattflicka, silkeslen och intensivt röd med vit krage och vita strumpor. Bedårande men - en orosande.

Sejouren i pappkartongen i garderoben blir kort. Gina finner sig snabbt till rätta hos oss och börjar vidga världen. Det för med sig en viss nervös upphetsning hos resten av packet när hon med friskt mod och kaxig I-dare-you-inställning ständigt intar nya platser. Fåtöljen i vardagsrummet är hennes nu. Där ligger hon antingen på rygg på sitsen ( ... lives on her back ...) eller uppe på ryggstödet. Dixies dyna i hörnet av sovrummet är också Ginas nu. Där sover hon hela natten när väl alla i packet har kommit till ro och kvällsracet är över.

Ja, sedan Trikotten kom in i huset har vi fått kvällsrace. För all del, vi kan ha både morgonrace, förmiddagsrace och eftermiddagsrace med. För att inte tala om nattrace ...

Racet inbegriper två packmedlemmar: Gina och Pluto. Pluto före och Gina efter. Alltid. Det är tveksamt hur road Pluto är. Nog för att Gina har försökt få fart på både Puma C och Gucci också, men PC:n bara tittar på henne med sin Var-fick-du-luft-ifrån-blick och vad Gucci beträffar vet jag inte. Hon har faktiskt inte varit inne på ett tag, så kanske hon har tagit illa upp av Ginas burdusa bossfasoner.

Men ... smiles like a snake? Naaa. Ytterligare en plats har ju Gina faktiskt intagit: en egen nisch i packleaders hjärta. För vem kan motstå en liten kattflicka som plötsligt behöver kärlek, hoppar upp i knäet, rullar ihop sig till en boll och bara myser en lång stund?

... loves to be loved, loves to be loved.

2 kommentarer:

Galina sa...

HEHE,Jag håller fulständigt me... Det är en vildkatt som har flyttat in! Men de är en gullig en :)

PRUSELUSKAN sa...

Kul att lära känna senaste medlemmen av "PACKET".
Vilken positiv överraskning att se THE PACKLEADER på foto.
Det vill vi ha mer av!