torsdag 24 januari 2008

Motion à la Puma

Vad Puman vill ...

Vi har en liten tävling här på gården. Den går ut på att få ihop flest motions-x, där ett x = en halvtimmes oavbruten motion av valfritt slag.

Egentligen är det bara en tävling för människorna. Men hundarna blir involverade på så sätt att packleaders motion i huvudsak består av hundpromenader.

Nu har Puma Chanel gått in i tävlingen.

Även hennes motion består av hundpromenader. Knappt har man hunnit ut med Dixie och Melba innan Puman på sitt vanliga diskreta sätt anslutit sig genom att gliiiida in i packet. Hon travar glatt med som en hund bland alla andra.

Puman tycks dock ha skapat en del egna regler, s k Pumaregler. De innebär att om hon har lust, och det har hon ibland, så följer hon med hela vägen. Men om hon inte har lust, så stannar hon vid någon buske eller sten eller lada och väntar där, för att sedan ansluta sig till packet igen på hemvägen.

Hemvägen är det väsentliga här.

Sista biten spurtar Puman faktiskt och ligger först när vi närmar oss trappan. Hennes mål är nära nu: att passera som hund in genom den magiska dörren, in dit där matskålarna alltid är fulla, där sängarna är mjuka och fönsterkarmarna varma.

Motionskryssen bryr hon sig inte om, det listiga stycket. Hon vilar sig ju ändå i form.

Inga kommentarer: