måndag 5 januari 2009

Elsas eldprov


Då och då händer det att någon av stallkatterna försvinner. De är borta ett dygn eller två och kommer inte till maten. Gucci har till och med varit borta i både veckor och månader.

Men oftast handlar det om något dygn. Och oftast hittar man dem då i maskinhallen.

Ikväll klockan elva var det Elsa som återfanns där. Hon har inte varit synlig på hela dagen, och inte igår heller. Eftersom det var 13 minusgrader gick Melbas matte till maskinhallen och kollade. Låset var fruset och innanför pep Elsa ynkligt. Efter rådigt räddningsarbete (genom att elda på låset med en tändare så att det tinade) slapp Elsa ut, pilade över gårdsplanen in i stallet där matskålarna väntade.

Den katten bor här nu - inget snack om saken.

5 kommentarer:

Stuterismurfen sa...

Oj oj... Stackars lilla Elsa.
Själv hittade jag Sixten instängd i Knattens box i morse. Hans vimsiga husse måste ha glömt honom där när de kvällsfodrade tillsammans. Också en ynklig och frusen katt som återfanns...

Förstog inte riktigt det där med Tivoli, var det namnförslag på barnet eller ett föl??
Vet inte riktigt om vi ska ha teman på våra barn också men i övrigt så är det Natty som har Lee temat (Frank Lee och faktiskt Tivo Lee är två förslag på hingstar till våren. Natty Lee är ju sparat till stoföl om det nu blir något sådant).
Rita har fått ett eget tema - med ändelsen Rit. Först ut står Favvo Rit.
Det här med namn är roligt! Det gäller bara att se till att få avkommor som kan namnges alla bra namnförslag som kommer upp ;)

Anonym sa...

Alltid redo att rycka ut!

packleader sa...

Till Stuterismurfen: Nja, Tivoli var kanske framför allt en beskrivning av läget när två blir tre. Inte minst det faktum att ett svenskt barn i genomsnitt beräknas ha 500 leksaker!
Men Tivolina är väl inte så dumt? Eller Tivolus?
Seriösare - om det är någon litteratur du vill låna så har jag en del. Säg till i så fall.

packleader sa...

Ja, Melbas matte är en vandrande räddningspatrull som rycker ut för både djur och människor.

Stuterismurfen sa...

Jaha! Det var själva stuterinamnet som ställde till det tror jag :)

500 leksaker... Oh gisses! Vi har redan fått en del, skulle tippa på en siffra av 20-30... Mycket förvaringsutrymmen måste ordnas med andra ord, det inser jag ju nu.
Lånar gärna böcker, du verkar ju ha en del av den varan :)
Kan kanske ta det någon dag när jag och mätkäppen kommer med bullar till Tessan!