tisdag 13 januari 2009

Hyllning


Pluto hårar mest

När packleader gör succé, blir berömd och intervjuad i lyxiga magasin med tjockt, blankt papper och sladdriga blaskor och får frågor om favoritprodukt på apoteket och saker man inte kan undvara i tillvaron, vet jag precis vad jag ska svara. I alla fall på frågan om absolut oumbärlig pryl: Klädvårdsrullen!

Håååååååår är djurägarens förbannelse. Packleaders tillvaro skulle vara outhärdlig utan en hel armé av klibbiga rullar, dessa tappra och trogna kompisar som alltid är redo att med ett ritsch ömsa klisterpapper och samla upp håren på de svarta kläderna och de vita sofforna. Okej, visst finns det bättre och sämre rullar. Man kan bli galen på vissa rullar som inte låter sig rivas av efter det perforerade strecket, och man står där och svär och pillar och svär och pillar medan golvet fylls med konfetti av små behårade pappersbitar – men jag älskar dem allihop ändå.

Lycka är en klädvårdsrulle. Hur gjorde man innan den fanns?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska också komma ihåg att mycket hår på kroppen inte nödvändigtvis innebär att man lämnar mest hår efter sig. Dixies långa vackra päls sitter stenhårt fast och lämnar inte ett spår efter sig.

Annat är det med Mebs, hon kan inte bestämma sig om hon ska ha päls som en strävhårig tax eller en släthårig pincher. Fällningen blir därefter...

packleader sa...

Leve rullen med andra ord. Borde man inte fira Klädvårdsrullens dag rentav?

Stuterismurfen sa...

Eller köpa kläder som är lika ludna, för att kamoflera liksom :)