tisdag 20 januari 2009

Yorkie à la carte

Yorkiepuss

Packleader har varit inne på Svenska Yorkshiresällskapets hemsida och lärt sig en del nytt om yorkar. Bl a att ”rasen är konstruerad för drygt 100 år sedan, efter ett hemligt recept”.

Visst låter det nästan som om man stod i köket och kokade ihop något riktigt exklusivt och smarrigt. Lite längre ner i texten läser jag att ”nostryffeln ska vara svart” och blir övertygad. En yorkie är haute cuisine, inget snack om saken. En riktig delikatess. Vare sig hon är patisserie, paté eller pot au feu.

Rent logiskt borde man väl jämföra med någon brittisk anrättning (om man nu kan tala om logik i ett sammanhang som det här) – yorkshirepudding kanske, ett mellanting mellan ugnspannkaka och bröd. En pudding är hon ju. Dixie. Och en gullebulle.

Dessutom är hon intelligent och uppfinningsrik, läraktig och samarbetsvillig. Som en yorkie ska vara. Skönt när verkligheten stämmer med facit.

Jag hittar ingenting om att yorkar skulle vara särskilt pussiga. Det kanske är Dixies specialitet? En extra krydda liksom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

vilken underhållande blogg
melbas matte gillar choklad

Anonym sa...

oj jag skrev fel
menar att husse gillar choklad

packleader sa...

Tänk att folk är så otroligt lättmutade ;) ge dem en bit choklad och de skriver TVÅ kommentarer ...