fredag 30 januari 2009

Smockor, serier och kattpoesi

Tuff Trikott

Gillar du serier eller djur eller en kombination av båda, gärna på engelska, finns ”Get Fuzzy” på nätet, där man får möta katten Bucky, hunden Satchel och deras husse Rob. Katten är tämligen rå och hunden mild – något av klichéroller i seriernas värld, tycks det. Just de här djuren är döpta efter två kända basebollspelare och samtalen som utspinns mellan husse och de två pälsklädda präglas av ett stilla vansinne. De är fulla av missförstånd och blir oftast absurt galna. Ibland kan de kännas lite humorbefriade. Men det finns guldkorn. Som det här.

Hunden sitter och skriver en dikt.

Hunden: - Att skriva poesi är ett jättebra sätt att uttrycka sina känslor.
Katten: - Filmmanus skriver man, uttrycker sina känslor gör man genom att puckla på nån.
Hunden: - Har du någonsin testat att skriva poesi?
Katten: - Får jag skriva om att puckla på nån?
Hunden: - Skulle du kunna börja med att skriva om trevliga saker?
Katten: - Får jag börja med att skriva om att puckla på trevliga saker?
Hunden: - Jag vet inte om du är poettypen …
Katten: - Åhhh, jag skulle älska att skriva om att puckla på en poet.

Stentuff. Precis som Gina. Även om hon är mycket mildare nu. Hon behöver inte längre puckla på Bollen varje gång hon rusar in på besök. Men blir det tal om poesi är nog inte Gina främmande för att tota ihop en dikt om smockor … det lilla stycket.

En ny seriestrip läggs ut varje dag på http://comics.com/get_fuzzy/
Gamla strippar finns på http://getfuzzyarchive.blogspot.com/

1 kommentar:

Anonym sa...

Gucci-bollen är nog mycket nöjd om hon slipper det där med påpuckling... och hon har ju sina sätt... Redan ute i stallet tar hon sats när jag har kvällsfodrat och det är dags att gå och hämta Dixie för kvällstoalett. Swisch säger det när jag öppnar dörren och så är Bollen inne. Hos Packleader flödar burkmaten över och torrfodret är av helt annan kvalitet. En farlig Gina till trots så är det faktiskt magen som styr en Gucci-boll - i alla lägen!