torsdag 12 februari 2009

Gissa vem som kommer på middag


Puma och Guccibollen knackar på

Vi har våra kvällsrutiner.
Stallkatterna Puma Chanel och Gucci har för vana att gå på visit hos packleader.
Puma är som bekant en gliiidare. Guccibollen kör med en mer råbrutal charm.

Hon bryr sig inte om kvällsmaten som serveras ute i stallet. Hon bara väntar tills Melbas matte är klar med utfodring av hästar och katter och går mot packleaders dörr för att ta ut Dixie på kvällens sista kisstur. Då sätter Bollen in stöten.

Hon kastar sig in i packleaders hus med en sådan fart att hon sladdar på klinkerplattorna i hallen. Allt för att fort ta sig till köket och få begrava nosen i skålen med kattmat innan någon hinner stoppa henne.

Bollen i skålen

Det funkar varje gång.
Bara en Gucciboll kan lyckas med en sådan sak kväll efter kväll.

Hon har nämligen en alldeles särskild plats i packleaders hjärta. Kanske är det för att hon var så sjuk när hon var kattunge. Och för att hon som ungkatt var försvunnen i flera månader. Det är vid sådana tillfällen man inser hur det är:

Ett hem utan en katt är bara ett hus.

Ett hem utan en Gucciboll är ett tråkigt hus. Sedan må hon vara en stallkatt utan känsla för vett och etikett som får bäras till dörren när hon tömt skålarna. The same procedure as last night. The same procedure as every night.

Bollen i famnen

1 kommentar:

Anonym sa...

Guccibollen är en fantastisk katt som går rakt in i hjärtat. Om inte Melbas husse var så svårflirtad när det gäller katter så skulle hon få bo inne hos mig. Under täcket brevid Melba!