söndag 15 februari 2009

Vittring på nya trender


Dixie och Melba spanar

Det är socialt kapital som gäller – även för våra hundar. Precis som det finns curlingföräldrar finns det numera även curlingmattar och dito hussar.
Självklart ska doggen ha ett aktivt socialt liv. Det sker med cafébesök och hundarnas facebook.

Cafébesöken först. Bor man i huvudstaden finns det minst två fik där hunden kan välja från en alldeles egen meny. Small to big ligger på på Kungsholmen, John Ericssonsgatan 15, och Himmelska hundar på Östermalm, Hedinsgatan 13.
http://www.smalltobig.se/
http://himmelskahundar.se/

Även i Flen och Enköping kan man gå på café med vovven. Och här i Skåne finns också ett hundfik, hos Hand med hund i Staffanstorp. http://www.handmedhund.nu/

Och varför skulle inte jycken få sin egen mezetallrik?

Om man nu inte bor i närheten av något trendigt hundfik, eller om man vill ha någon noslängds avstånd till både medmänniskor och djur kan man ändå vara en matte i tiden. Hundarna har nämligen fått sitt eget facebook. På http://www.hundsmart.se/ skapar man en egen profil åt hunden efter facebooks modell, lägger upp bilder, grattar hundkompisar på födelsedagen, skickar digitala presenter och umgås med glatt gläfs. Samlar socialt kapital i form av vänner.

En av människorna (ja,faktiskt) bakom Hundsmart säger i en intervju: –Nischade communitys är den nya grejen, och ingen har riktat in sig mot hundar tidigare.

Pengarna ska man tjäna på annonser för hundmat och liknande.
Svenskar lär spendera 5 miljarder kronor om året på husdjur och prylar till djuren, så Hundsmart är inte ensamma om sin idé.
På allahundar.se kan man också ha en egen sida och dogdejta. Kolla in http://www.allahundar.se/

Fler communitys för djurvänner: http://www.petbrags.com/ är en USA-baserad sajt för alla djur och http://www.dogster.com/ är en stor hundsajt där man även kan adoptera hundar.

Moderna hundtider.

Här på gården behövs ingen curlingmatte. Dixie fixar fikat på egen hand.
Igår blev det fest på en skiva lingongrova när någon av husets människor på nytt hade glömt att skjuta in köksstolen och hon blev ensam en stund. Vågar man hoppas att Melba var med och tuggade lite?
Dixie + Melba = en egen liten community. I verkligheten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken diger länksamling!

Melba hälsar att hon gärna följer med å tar en fika nån dag, eftersom hon faktiskt inte klättrar på bordet...

Anonym sa...

Tänk vad smidig den lilla hårbollen är... Det kunde ju vara så att den tomma brödpåsen bara råkat "blåst" ner från köksbordet. Om det nu inte var så att jag av mången erfarenhet misstänkte att så inte var fallet....
På Annehill är det dock ingen hund som har tid att lägga möda på att inte blir upptäckt. Här äts det genom påsar i fall så behövs... Varje obevakad sekund räknas och måste tas vara på...

packleader sa...

Hör ni, kära medmattar, tänk om vi nån gång skulle testa det där med hundfik ... vad säger ni? Bara för att bli en erfarenhet rikare, menar jag.

Anonym sa...

Jo då! Visst kan vi göra det. Hade varit något!
(Melba, du kan vara lugn... Sally följer nog inte med. Hon är inte riktigt "fikatypen").