onsdag 25 mars 2009

Bloggen goes mullvadshög


The one and only famous hög

Det finns så mycket att akta sig för.
Det borde till exempel bonden ha tänkt på innan han raderade ut de där mullvadshögarna. Den som förstör mullvadshögar kan nämligen räkna med ett öde värre än … Stockholm.

Jag drar till med huvudstaden därför att många skåningar har en kluven inställning till den. För några år sedan träffade packleader en arborist på Österlen som aldrig flyttat en meter i sitt liv och som bara hade skymtat Stockholm under ett tågbyte på Centralen. Men skämta om nollåttor det kunde han.

Skåningar älskar att skämta om nollåttor – och det kan man väl förstå. Men de som knappt ens har sett vår vackra huvudstad. Världsvant ... not. Skånsk humor hittar ni förresten på http://home.swipnet.se/~w-65529

Nu ska ingen tro att gårdens bonde är sådan. Han är en bra sort. Han har sett Stockholm. Han har till och med hjälpt packleader att flytta från Stockholm. Och han bor som ensam skåning bland idel infödda eller naturaliserade stockholmare.

Det är sånt som kallas för en hård skola.

Från Sergels Torg tillbaka till mullvadshögarna. Den som vill få en bra skörd, en god hälsa och ett liv i lycka bör hålla sig väl med alla gastar, spöken, mylingar, lyktgubbar och andra som styr i den osynliga delen av tillvaron. Och det gör man inte när man välter (eller vältar) mullvadshögar.

Nu finns det bara en sak för bonden att göra. Spotta. Tvi, tvi, tvi! Den som spottar offrar nämligen lite liv åt de osynliga. Sånt hjälper.
Och en sak till: drick inte mjölk på långfredagen. Och - rör inga skatbon. För bövelen. Då är det klippt igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såå... Det är alltså en mullvadshög... Där ser man!

Anonym sa...

Har du hittat någon bild på en myling eller lyktgubbe?? Är lite spänd på att få reda på hur en sådan kan tänkas se ut...