onsdag 4 mars 2009

Cykla i neon


Bonden och hundarna

Trenden är neon här på landet.
Bonden har en självlysande orange overall. Och närmaste grannen bär en knallgul reflexväst när han cyklar upp till postlådan.
Det är bra att han syns. Dixie ser honom alltid. Och om inte packleader är tillräckligt uppmärksam sätter yorken av efter honom som ett skott. Vilt skällande jagar hon ikapp honom, och efter springer packleader.
Vid dessa tillfällen har packleader alltid en känsla av att förflytta sig i sirap. Dixie hinner både tvinga honom att stanna och bjäbbande cirkulera runt honom flera varv som en blodtörstig indian i någon gammal västernfilm. Ni vet, varv på varv runt nybyggarnas ring av prärievagnar. I själva verket är det ju precis tvärtom, grannen har bott här i decennier och det är vi som är nybyggarna.

Gillar cyklister

- Jaja, säger grannen på skånska när packleader ber om ursäkt för femtioelfte gången. Han säger det med kort a som i hatt, inte långt som i hat. Yaya, låter det.
Grannen säger att han inte är rädd för den lilla yorken, men packleader tror honom inte. Den vinglande cykeln talar ett annat språk.

1 kommentar:

Anonym sa...

misstog bonden för en parkeringsvakt här om dagen. Parkeringen blev därefter...
Diggar overolen skarpt! Skulle vilja se grannen också. Det hade varit något känner jag på mig. Såg förresten att melba också har ett plagg i neon... Är det för att matcha hussen när de "arbetar"?