fredag 6 mars 2009

Här behövs en superhjälte


Skånsk superhjälte

Skåne har fått en egen superhjälte - Mäktige Månsson, Österlens beskyddare. Han är tjock och sävlig, dricker gärna elvakaffe och stärker sig med sill och panntollår innan han rycker ut när Perssons Spiddekagebageri blir rånat.
Synd att Mäktige Månsson bara finns i tecknad form - i den nya serietidningen Edvard, som givetvis är döpt efter Edvard Persson, och som följer med som bilaga till marsnumret av gratistidningen Nya Upplagan.

Här på gården behövs en superhjälte just nu. För hur tar man annars ett urinprov på en katt, som veterinären har bett om? Packleader kliar sig i huvudet och funderar.
Ett förslag är att stänga in katten (Puman) i badrummet, låta henne kissa på golvet och suga upp kisset med en pipett ... nja.
Packleader har försökt stänga in Puman i transportburen en stund. I den kissade hon ju när vi var hos veterinären senast, och gör hon det igen kan man ju bara hälla urinprovet direkt i lämplig burk. Fiffigt, eller hur?
Men nej. I omgångar har Puman fått vara i buren, men då lägger hon sig bara ner och vilar.
Hjälp! Månsson ... någon ...

Superhjältewannabes - alltid redo

4 kommentarer:

Anonym sa...

mitt tips är att fråga melbsingen. Hon verkar ju alltid kunna kissa... Hennes matte för den delen med...

Anonym sa...

har nu surfat lite på ämnet. Tänkte dela med mig lite... Är alldeles övertygad om att packleadern redan har gjort grundlig undersökning men skriver in tipsen här i fall i fall det är så att de är nya...

Hushållspapper i kattlådan som sedan kramas ur... - blä!

Köpa något specialkattsand hos veterinär el. djuraffär... - säkert hiskeligt dyrt!

opoppade popcorn i kattlådan i stället för sand och sedan fånga upp kisset i en burk... - verkar som det bästa (enklaste och billigaste)alternativet. Har ni popcorn? Här finns alltid i skafferiet - så om ni behöver så är det bara att ringa så kommer jag liksom en äkta superhjälte!

packleader sa...

Tack för tipsen ;)

Anonym sa...

Kul att du nämner min och Jimmys serie! Jag ska länka till ditt inlägg i min blogg.